Allergikofferten
er en praktisk plastkoffert som består av:.
- Heftet «Matvareoverfølsomhet – en veileder til
barnehager og skolefritidsordninger», som er utarbeidet av
klinisk ernæringsfysiolog Anne Kørner Bueso, helsesøster
Marie Sørumsand, førskolelærer Marte Waage Nilsen (alle
ansatt på Barneklinikken Voksentoppen, Rikshospitalet –
Radiumhospitalet) og Bente Baugerød (daglig leder i
BARNEHAGEressursen AS).
- To oppskriftsark med oppskrifter på boller og rundstykker
uten melk og egg og glutenfrie boller og rundstykker uten
melk og egg, samt forslag til annen mat uten egg, melk og
gluten.
- «Matvareallergi & matvareintoleranse», som er en
informasjonsbrosjyre fra Norges Astma- og Allergiforbund.
- «Matvareallergi», som er et oppskriftshefte fra
Opplysningskontoret for kjøtt.
|